Багато, кому я розповідала про цей спосіб, не вірили, що капуста може закваситися просто у воді, без солі. Стверджували, що зіпсується і доведеться все викинути. Але ні, все вийде! Головне, взяти білу і соковиту капусту – і через кілька днів можна вже буде пригощатися смачним і корисним салатом!

ЯК ГОТУВАТИ:
- Тут і розповідати нічого. Потрібна тільки капуста і вода! Ні сіль, ні цукор я не додаю.
- Нарізаю капусту не дуже дрібно. Можна нарізати на кубики. Викладаю в миску, додаю чорний перець горошком – 5-6 штучок і заливаю звичайної холодною водою. Звичайно, чистою (тією, яку ви п’єте зазвичай).
- Накриваю зверху тарілочкою і ставлю вантаж. Потрібно, щоб вода повністю покривала капусту! Залишаю в такому вигляді на столі приблизно на 3 дні.
- Через добу водичка стане каламутною і на стінках з’являться дрібні бульбашки повітря і «кисленький» запах.
- Ще через добу стане помітно, як бульбашки повітря піднімаються вгору. І їх стане значно більше.
- Через три доби капуста вже злегка кисленька, хрустка, але ще не готова. Забираю в холодильник ще приблизно на три доби для дозрівання.
- За смаком така капуста мені нагадує мочене яблучко. Подаю з ароматною олією. Смак незвичайний, але цікавий. Варто спробувати!
А ще дуже корисний квас (водичка, в якій кваситься капуста)! І він дуже смачний! Якщо не встигаємо випити, я використовую його для закваски наступної порції капусти. Виливаю до капусти і просто доливаю водою до потрібної кількості. І вже в другий і подальші рази до капусти можна додати солодкий перець, моркву, спеції і трохи меду для аромату. Капуста на заквасці готується в два рази швидше, ніж та, яка заливається чистою водою.

Спробуйте приготувати! Незвично, смачно і корисно