11 Серпня, 2025
Трилітрової банки молока вистачить на кілограм сиру. Натуральний, смачний – і жодної хімії.

Трилітрової банки молока вистачить на кілограм сиру. Натуральний, смачний – і жодної хімії.

Сировар – звання почесне. Хороший сир вимагає хороших знань, величезного досвіду та якісних продуктів.

Однак є простіші сорти пармезану, їх можна приготувати вдома. І це не кефірний схил, а цілком собі сир, твердий і зберігає форму, за столом будуть дуже раді такому.

Усі компоненти – натуральні.

-3л. молока

-4 яйця

-400гр. сметани жирністю більше 20%

-1ч.л. солі

Молоко треба вилити у банку.

Збити 4 яйця із сіллю та сметаною. Потім цю суміш вводять молоко і знову заважають.

Дно каструлі вистилають рушником у пару шарів, ставлять зверху банку і наливають у каструлю води вище за середній рівень банки.

Ставлять закипати і тримають на середньому вогні 26-28 хвилин, потім суміш проціджують крізь застелене марлею дрібне сито.

Загортають відважений сир і придавлюють грузиком. На ранок шматок твердого сиру у вашому розпорядженні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *