Цей рецепт заливного пирога універсальний і відмінно підходить як із фруктами, так і з ягодами. Але найголовніше – це його тісто, яке чудово навіть без добавок. У нашій родині пиріг стає особливо популярним восени та взимку, коли необхідно використовувати заморожені ягоди.
Покроковий рецепт приготування страви:
Розігрійте духовку до 180 °C. У глибокій мисці змішайте цукор, сіль, ванільний цукор, олію та молоко. Перемішайте вилкою до однорідного стану.
Додайте до суміші просіяне борошно і розпушувач. Збийте тісто міксером до однорідності протягом 2 хвилин або можна використовувати віночок. Головне, щоб усі інгредієнти добре змішалися.
Підготуйте форму для випічки, змастивши її олією і за бажанням присипавши манною крупою. Вилийте половину тіста у форму, рівномірно розподіліть зверху заморожені ягоди (необов’язково їх розморожувати), а потім залийте тістом, що залишився.
Випікайте при температурі 180°C протягом 45 хвилин. Після випікання залиште пиріг у вимкненій духовці ще на 15 хвилин, щоб він остаточно пропікався.
Дайте пирогу повністю охолонути, приблизно годину. Після цього його можна нарізати та подавати.
Цей простий і смачний пиріг завжди виходить ніжним і ароматним, а його приготування не займе багато часу.
Ось що нам знадобиться:
12 ст. ложок олії (без запаху)
12 ст. ложок борошна
12 ст. ложок цукру
12 ст. ложок молока
3 яйця
Дрібка солі
Дрібка ванільного цукру
1 ч. ложка розпушувача
Заморожені ягоди до смаку