Вже багато років я готую зимовий запас огірків у корейському стилі! Вони виходять неймовірно смачними, трохи пікантними і вкрай хрусткими.
Для цього рецепту я вибираю невеликі огірочки, потім мию їх і замочую в холодній воді на дві години, щоб вони стали хрусткими. Інформує Майстерня ідей.
Потім обрізаю в огірків кінчики з обох боків і ріжу їх невеликими брусочками. Раджу використати декоративний ніж для кращого ефекту. Якщо огірки великі, краще видалити насіння.
Після цього перекладаю їх у простору миску. Так обробляю приблизно 1,5 кг огірків.
Беру 400 г моркви, тру на спеціальній тертці для корейських салатів або просто ріжу тоненькою соломкою. Додаю моркву до огірків.
6 зубчиків часнику подрібнюю та також відправляю в миску.
Туди ж додаю 40 г солі, 75 г цукру, 75 мл олії, 75 мл 9% оцту та 15 г спецій для корейської моркви.
Ретельно перемішую до повного розчинення цукру та солі.
Потім накриваю миску плівкою для збереження і залишаю маринуватися в кімнатній температурі 2-3 години. За цей час огірки дадуть достатньо соку.
Після цього перекладаю салат у стерилізовані банки, компактно укладаючи овочі.
Завершую процес наливом овочевого маринаду.
Далі щільно прикриваю банки і поміщаю їх для стерилізації в каструлю з ганчіркою на дні. Заливаю каструлю теплою водою і, як вода почне кипіти, стерилізую 800 г банки протягом 15 хвилин, а однолітрові – 20 хвилин.
Потім закатую кришками, перевертаю і загортаю теплою ковдрою до охолодження.
Зберігаю готові банки у прохолодному місці.
Готовий салат виглядає привабливо, має чудовий аромат і чудовий смак.
Із зазначеної кількості інгредієнтів я отримую близько трьох банок по 700 г кожна.
Інгредієнти:
Огірки – 1,5 кг
Морква – 400 г
Часник – 6 зубчиків
Сіль – 40 г
Цукор – 75 г
Соняшникова олія – 75 мл
Оцет – 9% – 75 мл
Приправа для корейської моркви – 15 г