15 Серпня, 2025
Банки за раз точно буде мало: огірки по-корейськи на зиму. Добре зберігається в квартирі.

Банки за раз точно буде мало: огірки по-корейськи на зиму. Добре зберігається в квартирі.

Вже багато років я готую зимовий запас огірків у корейському стилі! Вони виходять неймовірно смачними, трохи пікантними і вкрай хрусткими.

Для цього рецепту я вибираю невеликі огірочки, потім мию їх і замочую в холодній воді на дві години, щоб вони стали хрусткими. Інформує Майстерня ідей.

Потім обрізаю в огірків кінчики з обох боків і ріжу їх невеликими брусочками. Раджу використати декоративний ніж для кращого ефекту. Якщо огірки великі, краще видалити насіння.

Після цього перекладаю їх у простору миску. Так обробляю приблизно 1,5 кг огірків.

Беру 400 г моркви, тру на спеціальній тертці для корейських салатів або просто ріжу тоненькою соломкою. Додаю моркву до огірків.

6 зубчиків часнику подрібнюю та також відправляю в миску.

Туди ж додаю 40 г солі, 75 г цукру, 75 мл олії, 75 мл 9% оцту та 15 г спецій для корейської моркви.

Ретельно перемішую до повного розчинення цукру та солі.

Потім накриваю миску плівкою для збереження і залишаю маринуватися в кімнатній температурі 2-3 години. За цей час огірки дадуть достатньо соку.

Після цього перекладаю салат у стерилізовані банки, компактно укладаючи овочі.

Завершую процес наливом овочевого маринаду.

Далі щільно прикриваю банки і поміщаю їх для стерилізації в каструлю з ганчіркою на дні. Заливаю каструлю теплою водою і, як вода почне кипіти, стерилізую 800 г банки протягом 15 хвилин, а однолітрові – 20 хвилин.

Потім закатую кришками, перевертаю і загортаю теплою ковдрою до охолодження.

Зберігаю готові банки у прохолодному місці.

Готовий салат виглядає привабливо, має чудовий аромат і чудовий смак.

Із зазначеної кількості інгредієнтів я отримую близько трьох банок по 700 г кожна.

Інгредієнти:

Огірки – 1,5 кг
Морква – 400 г
Часник – 6 зубчиків
Сіль – 40 г
Цукор – 75 г
Соняшникова олія – 75 мл
Оцет – 9% – 75 мл
Приправа для корейської моркви – 15 г

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *