Бочкові огірки на зиму можна замаринувати і без зайвого клопоту, не затягуючи процес на кілька днів. Цей рецепт дозволить отримати ідеальне соління з мінімумом зусиль та часу: хрусткі огірки в холод будуть нарозхват.
Покроковий рецепт приготування страви:
Огірки ретельно помийте та замочіть у холодній воді на 2-3 години. Потім злийте воду і знову промийте огірки, зріжте хвостики та наріжте великими шматочками. Простерилізуйте банки будь-яким зручним способом. Кришки залийте окропом і залиште на 10 хвилин.
Для маринаду в каструлю налийте воду, додайте сіль, цукор, лавровий лист, запашний перець та приправу для консервації. Доведіть до кипіння та варіть 3-4 хвилини. Влийте оцет, знову доведіть до кипіння. Додайте огірки і варіть, помішуючи, кілька хвилин до зміни кольору (приблизно 2-3 хвилини).
Розкладіть огірки по стерилізованих банках, залийте маринадом аж до верху. Закатайте банки, переверніть їх і залиште остигати у відкритому вигляді.
Засолені таким способом огірки завжди виходять хрусткими та ароматними.
Ось що нам знадобиться:
Огірки – 2 кг
Вода – 2 л.
Запашний перець – 4-6 горошин
Приправа для консервації огірків та помідорів – 2 ст.л.
Насіння гірчиці – 2 ч.л.
Оцет (9%) – 240 мл