16 Серпня, 2025
Густий томатний соус до спагеті на зиму: дуже смачний, ароматний.

Густий томатний соус до спагеті на зиму: дуже смачний, ароматний.

Соус виходить смачним, густим та ароматним! Підійде також для м’яса та риби.

Покроковий рецепт приготування страви:
Цибулю та часник очистіть і наріжте кубиками. Обсмажте цибулю до золотистого кольору на олії, потім додайте часник і обсмажуйте ще 1-2 хвилини.

Болгарський перець промийте, розріжте навпіл, видаліть плодоніжку та насіння. Наріжте перець кубиками та обсмажте на олії до м’якості.

Для соусу виберіть м’ясисті, стиглі помідори. Помідори промийте та розріжте на 4 частини, потім натріть на тертці.

Пропустіть натерту томатну масу через сито, щоб прибрати насіння.

Обсмажену цибулю, часник і перець перекладіть у чашу блендера і подрібніть до однорідної маси. Потім з’єднайте з перетертими томатами і добре перемішайте. Додайте спеції: чорний мелений перець, паприку та базилік.

Поставте соус на вогонь, доведіть до кипіння, додайте цукор, сіль, перемішайте і спробуйте. Додайте цукор до смаку, тому що томати можуть бути різної солодкості. Варіть на повільному вогні до бажаної густини.

Наприкінці додайте в томатний соус 6% оцет. Якщо ви збираєтесь зберігати заготівлю в холодильнику, оцет можна не додавати. Перемішайте, доведіть соус до кипіння, дайте постояти кілька хвилин і зніміть з вогню.

Якщо ви маєте місце в морозильній камері, після охолодження розкладіть соус по контейнерах і заморозьте, оцет у цьому випадку не додавайте.

Готовий гарячий соус розлийте по стерилізованим банкам, закрийте кришками, переверніть і залиште до повного охолодження. Я варила томатний соус близько години, він вийшов густий, ароматний та неймовірно смачний!

З 2 кг помідорів виходить 1,3 літри соусу. Приємного апетиту та вдалих заготовок!

Ось що нам знадобиться:
помідори – 2 кг
болгарський перець – 500 г
цибуля – 2 шт
часник – 5 зубчиків
базилік – 1 ст. л.
паприка – 1 ч. л.
чорний перець – 1/2 ч. л.
цукор – 3 ст. л. (за смаком)
сіль – 1 ч. л. (за смаком)
оцет 6% – 3 ст. л.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *