17 Серпня, 2025
Маринуємо баклажани за смаком як гриби: виходять хрусткі та ароматні.

Маринуємо баклажани за смаком як гриби: виходять хрусткі та ароматні.

Найкраще баклажани маринувати швидким способом, так вони зберігають хрускіт, але набувають гострої різкості та аромату. За смаком баклажани швидше нагадають мариновані печериці, готувати їх обов’язково потрібно у великих кількостях, розбирають закуску ще швидше за м’ясо.

Покроковий рецепт приготування страви:
Зріжте у баклажанів кінчики, розріжте кожен плід вздовж на 2–4 частини залежно від розміру, потім наріжте четвертинками. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, часник дрібно порубайте, кріп подрібніть ножем. У велику каструлю налийте літр води, доведіть до кипіння і висипте баклажани.

Встановіть на них прес або вантаж, щоб вони були повністю занурені і варіть 4 хвилини з моменту закипання. Готові баклажани вийміть із води, злегка відіжміть для видалення зайвої рідини та перекладіть у миску.

Додайте до баклажанів нарізану цибулю, часник та кріп. Всипте сіль, цукор, влийте оцет і олію. Все ретельно перемішайте, приправте свіжомеленим чорним перцем до смаку.

Розкладіть баклажани з маринадом по чистих банках, закрийте кришками і приберіть у холодильник щонайменше на добу. Через день баклажани будуть готові, але якщо витримати їх тиждень, смак стане ще багатшим.

Подавайте охолоджену закуску, як самостійну страву або гарнір.

Ось що нам знадобиться:
баклажани – 1 кг
цибуля ріпчаста – 1 шт
часник – 1 головка
кріп свіжий – 1 пучок
вода – 1 л
соняшникова олія – ​​70 мл
оцет 9% – 70 мл
сіль – 1,5 ст. л.
цукор – 1 ст. л.
чорний перець мелений – за смаком

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *