17 Серпня, 2025
Ці закусочні мариновані гриби готуються дуже просто. Маринад підкреслює смак!

Ці закусочні мариновані гриби готуються дуже просто. Маринад підкреслює смак!

Ці закусочні мариновані гриби готуються дуже просто. Ви впораєтеся за 20–30 хвилин. Вказаних інгредієнтів буде достатньо для двох баночок об’ємом по 0,5 л. Але я наполегливо рекомендую заготовити якомога більше!

Маринад вдало підкреслює характерний грибний смак та аромат. На столі ніби стоїть частинка осіннього лісу. Подаю як на свята, так і до звичайної буденної сімейної вечері.

Інгредієнти:

Білі гриби – 1,5 кг
Перець запашний – 6 шт.
Лавровий лист – 2 шт.
 Цукор – 1 ч. л.
Сіль – 1 ст. л.
 Оцет – 3 ч. л.
Вода – 1 л
Ділюся рецептом приготування:

Очистіть білі гриби від бруду та сміття, зачистіть ніжки. Великі гриби розріжте навпіл.

Доведіть до кипіння воду та варіть гриби 5–7 хвилин. Відкиньте їх на друшляк і залиште остигати

Окремо закип’ятіть воду, додайте лавровий лист, запашний перець, сіль та  цукор. Варіть маринад 2 хв.

Додайте відварені білі гриби та варіть їх у маринаді ще 10–15 хвилин.

Розкладіть гриби по чистих банках і залийте маринадом. Додайте в кожну 1,5 ч. л. оцту 9% і закрийте кришками. Остудіть при кімнатній температурі, не перевертаючи, та приберіть у холодильник.

Мариновані білі гриби в банках можна подавати як самостійну закуску або використовувати для приготування страв. Відмінними варіантами будуть різноманітні салати, піца, жульєн, розсольник. Крім того, білі гриби на зиму підійдуть для приготування гарнірів: гречки, булгура, рису, макаронів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *