Паштет із квасолі – це вдале поєднання інгредієнтів, яке дає унікальну закуску для сімейної вечері, обіду чи святкового застілля.
Перевагами рецепту, на думку господинь, є простота продуктів, легкість процесу приготування та результат, який перевершує будь-які очікування.
Ось що нам знадобиться:
червоної консервованої квасолі – 0,4 кг;
часнику – 2 зубчики;
гострого перцю;
лимонного соку – столова ложка;
петрушки;
каррі – чайна ложка;
італійських чи прованських трав – 0,5 чайної ложки;
солі та чорного перцю;
води – 2 столові ложки;
олії соняшникової – 2 столові ложки.
Покроковий рецепт приготування страви:
- Цибулю дрібно нарізають, поки сковорода з олією розігрівається. Потім овоч обсмажують, а до нього додають пластини часнику та кілька кілець гострого чилі (або приправу в пластівцях).
- Продукти обсмажують на слабкому вогні 10-12 хв. Далі додають карі, суміш трав та ретельно перемішують. Смажать ще 1-2 хв., а потім прибирають із вогню.
- Вміст сковороди перекладають у блендер, але дають інгредієнтам трохи охолонути (2-3 хв.).
- У блендер вливають трохи води, а потім викладають туди квасолю. Рідину з банки потрібно злити, для приготування паштету вона не потрібна.
- Продукти перебивають до однорідності, а потім перекладають у зручний посуд. Вливають сік лимона, додають подрібнену зелень, сіль та чорний перець. Любителі гострого додають ще кілька кілець нарізаного чилі.
- Паштет ставлять у холодильник на кілька годин. Потім залишиться лише приготувати хліб у тостері та продегустувати закуску.
- Смачного