18 Серпня, 2025
Це один із найулюбленіших рецептів консервації в нашій родині. Повторюю щороку: салат з кабачків “Тещин язик”.

Це один із найулюбленіших рецептів консервації в нашій родині. Повторюю щороку: салат з кабачків “Тещин язик”.

Це один із найулюбленіших рецептів консервації в нашій родині. Такий «Тіщин язик » ми готуємо без перебільшення років 40. Виходить дуже смачна закуска, яку я раджу вам спробувати приготувати.

Покроковий рецепт приготування страви:
Чистимо кабачки. Якщо є насіння, то їх потрібно прибрати. Нарізаємо півкільцями товщиною 5-7 мм. У перців видаляємо насіння і нарізаємо їх соломкою.

Щоб приготувати соус з’єднуємо воду, томатну пасту, цукор, сіль та оцет. Додаємо до овочів та перемішуємо. Ставимо на плиту, чекаємо, коли маса почне кипіти. Вогонь повинен бути вищим за середній.

Як тільки все почне добре вирувати, додаємо цілі перці чилі. Знижуємо вогонь до мінімуму і готуємо все хвилини 25. Обов’язково все періодично мішаємо.

Через цей час дістаємо перчик чилі. Він нам більше не потрібний. Зубчики часнику видавлюємо в овочеву масу. Проварюємо все разом протягом 5 хвилин.

Розкладаємо такі кабачки разом із соусом по стерильним банкам, закатуємо кришками, накриваємо пледом і після повного остигання прибираємо в комору або підвал.

Ось що нам знадобиться:
Кабачки – 3,0 кг. (очищені)
Перець болгарський – 5 шт.
Часник – 2 головки
Гострий перець – 5 шт.
Томатна паста – 500 г.
Вода – 500 мл.
Олія соняшникова – ​​200 мл.
Оцет 9% – 100 мл.
Цукор – 200 г.
Сіль – 2 ст. л

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *