Кількість овочів вказано приблизно – вона залежатиме від розміру перчиків.
Інгредієнти:
На банку 3 л
перець солодкий 1 кг.
капуста білокачанна 800 грам
морква 300 грам
петрушка невеликий пучок
сіль 70-75 грам
вода холодна 1,3-1,5 літра
Приготування:
- Перчики добре миємо і зрізаємо їх кришечку. Кожен перчик присипаємо всередині щіпкою перцю і на якийсь час відкладаємо убік.
- Капусту шаткуємо тонкою соломкою, моркву тремо на великій тертці, петрушку дрібно ріжемо.
- Посипаємо шатковані овочі третиною солі і перемішуємо, трохи приминаючи до виділення соку.
- Кожен перчик щільно набиваємо капустяним салатом. Бажано, щоб кінчик перцю не залишався порожнім – для цього можна використовувати дерев’яну шпажку.
- Тепер перці вкладаємо у банку.
Важливо! Перчики обов’язково повинні хоч трохи дивитися вгору, щоб розсіл вільно проник у них.
Квашений перець фарширований овочами на зиму
- Залишки солі розчиняємо у воді і заливаємо в банку на дві третини. Тепер банку потрібно кілька разів нахилити в різні боки, щоб із перців вийшло якнайбільше повітря. Доливаємо розсіл у банку і знову нахиляємо.
- Залишаємо банку при кімнатній температурі на 10-12 днів. За цей час вона має помутніти, а потім знову стати прозорою.
Тепер можна забрати перець фарширований овочами на постійне місце зберігання. Через 2-3 тижні потрібно долити в банку солоної сирої води до верху.