Овочевий салат “Чехарда”, з’їдається в числі перших. Він дуже простий у приготуванні і до того ж готується з найдоступніших інгредієнтів!
Інгредієнти:
Морква 1 кг.
Перець болгарський 1 кг.
Перець гострий (за смаком і за бажанням)
Огірки 1 кг.
Баклажани 1 кг.
Цибуля 1 кг.
Томат 3 літри
Соняшникова олія 200 мл.
Оцет 6%
Цукор 250 гр.
Сіль 100 гр.
Пучок петрушки
Пучок кропу
Часник 3 головки
Покроковий рецепт приготування:
У 3 літри томата (не солоного) додати 200 мл. олії, 200 мл. оцту, 250 гр. цукру, 100 гр. солі – закип’ятити.
Всі овочі добре помити. Почистити моркву, цибулю, часник і перець.
В огірках і баклажанах обрізати хвостики. Всі овочі нарізати кубиками.
Часник подрібнити через часникодавилку (або дрібно порізати).
У киплячий томат класти по черзі з інтервалом в 5 хвилин (періодично помішуючи):
моркву
перець болгарський і гострий
огірки
баклажани
цибулю
зелень
часник
Після того як поклали часник – прокип’ятити ще 10 хвилин.
Розлити по стерильним банкам, закатати стерильними кришками. Прибрати під теплу ковдру до повного охолодження.
Приємного вам апетиту