Восени багато людей збирають гриби. Нижче наводиться спосіб приготування маринованих опеньків, які відрізняються чудовим смаком.
Ця смакота дуже сподобається вашій родині та друзям. Спеції слід розрахувати на 2 склянки води.
Інгредієнти:
- опеньки;
- 2 лаврових листки;
- 4 горошини чорного перцю;
- 4 ст. л. столового оцту;
- 2 гр. лимонної кислоти;
- 1 ст. л. кухонної солі;
- 1 ст. л. цукру.
Як приготувати:
Гриби потрібно почистити та варити три рази по 15 хвилин.
Після останнього відварювання необхідно виміряти кількість рідини, яка повністю покриватиме гриби.
Далі додаються спеції в залежності від кількості склянок рідини.
Гриби складаються у каструлю разом зі спеціями. Кип’ятити 5 хвилин.
Гриби необхідно розкласти у простерилізовані банки та закатати кришками.
Банки залишити при кімнатній температурі для охолодження. Смачного!