19 Серпня, 2025
Огірки і помідори на зиму в одній банці: один раз спробувала і тепер роблю ці заготовки тільки за цим найкращим рецептом.

Огірки і помідори на зиму в одній банці: один раз спробувала і тепер роблю ці заготовки тільки за цим найкращим рецептом.

Вирішила поділитися просто приголомшливим рецептом яким користуюся вже багато років, від таких заготовок сім’я і гості завжди в захваті.

Огірочки і помідорчики виходять просто фантастичними, і розсіл випивається теж завжди до останньої краплі.

Інгредієнти:
Огірки
Помідори
Часник 3 зубчика
Перець горошком чорний 3-5 шт
Перець запашний 2-3 шт
Гірчиця в зернах 1 ч / л
Оцтова кислота 70% 1.5 ч / л
Сіль велика ( НЕ йодована ) 1 ст / л без гірки
Цибуля ріпчаста 1 шт
Цукор 3 ст / л
Кріп
Петрушка
Перець гострий 1 шт
Болгарський перець 1 шт
Кулінарні рецепти
Рецепт розрахований на 1.5 літрову банку.

Приготування:
Всі овочі попередньо гарненько промиваємо під проточною водою і замочуємо на 1-2 години.

Для цього рецепта я використовую помідори сорт “сливка”. Кожен помідор біля хвостика проколюємо зубочисткою, щоб в ході консервації помідор не лопнув.

На дно заздалегідь простерилізованих банок укладаємо кілька гілочок петрушки і кропу, часник нарізаємо пластинками і також додаємо в банку.

Підготовлені огірки досить щільно укладаємо в банки.

Нарізаємо пластинками болгарський перець і додаємо в банку.Кулінарні рецепти

Додаємо в кожну банку стручок гострого перцю.

Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями і додаємо в банку.

Завершальним етапом укладаємо підготовлені помідори.

В кожну банку додаємо гірчицю в зернах і заливаємо крутим окропом, закриваємо простерилізованими кришками і залишаємо на 15-20 хвилин.

Через 20 хвилин маринад зливаємо в каструлю і кип’ятимо 2-й раз, а потім заливаємо банки.

Банки прикриваємо кришками, укутуємо рушником або ковдрою і залишаємо на 20 хвилин вдруге.

Через 20 хвилин зливаємо маринад в каструлю і кип’ятимо 3-й раз.

В кожну банку додаємо сіль, цукор і оцтову кислоту і заливаємо 3-й раз маринадом, закриваємо кришками і кожну банку закриваємо ключем.

Банки перевертаємо, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Зберігати банки можна в шафі або підвалі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *