19 Серпня, 2025
Класний рецепт скумбрії в томаті з овочами та скумбрії в олії – 2 дуже смачних рецепти риби.

Класний рецепт скумбрії в томаті з овочами та скумбрії в олії – 2 дуже смачних рецепти риби.

2 дуже класних і смачних рецепти скумбрії в домашніх умовах – виходить просто неймовірна, тому консерви з магазину більше не їм!
Скумбрія в томатному соусі з овочами

На 14 банок по 0,5 л:
Риба ~3 кг (потрошеної, без голови)
Цибуля 450 грам
Морква 350 грам
Часник 6 -7 зуб.
Горошок ~1 ст. л. на банку
Томатна паста 760 грам (2 банки по 380 г)
Паприка (пластівці) 3 ст. л.
Вода 2,1 л
Сіль 70 грам (5 г на 0,5 л банку)
Цукор 140 грам
Чорний перець 3 шт на 0,5 л банку (на дно)
Запашний перець 1 шт на 0,5 л банку (на дно)
Лавровий лист 0,5 шт на 0,5 л банку (на дно)
Рослинна олія 100-150 мл
Рецепт приготування:
Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, моркву на тертці або кубиком розмір горошку.

Рибу дрібну типу салаки краще нарізати маленькими шматочками на смак.

Соус. Обсмажуємо на олії цибулю, моркву. Додаємо часник і смажимо ще 1 хвилину.

Додаємо пасту, паприку, воду, сіль, цукор.

Доводимо до кипіння і тушкуємо кілька хвилин.

На дно чистих банок розкладаємо перці та лаврушку. Укладаємо чергуючи рибу та соус, далі горошок. До верху банки має залишитися 2-3 см!

Закручуємо банки кришками.

Я готую на режимі “риба” при 115 * С 30 хвилин.

Скумбрія в олії в автоклаві

Рецепт на 0,5 л банку.
Скумбрія 500 грам (приблизно 1,5 шт)
Сіль 5,5 грам (або 11 г на 1 кг риби)
Лаврушка 0,5 – 1 шт
Чорний перець горошком 3 шт
Рослинна олія 10 мл
Рецепт приготування:
На дно укласти лаврушку та перець.

Щільно покласти скумбрія по банках, щоб до кришки залишалося 2 см.

Я цього разу сіль та олію додавала в кожну банку, а не перемішувала всю рибу з сіллю та олією.

Закрутити кришки.

Готувати у автоклаві. У мене режим “риба” 115 * С 30 хвилин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *