Попереду свята і всіма улюблений Новий рік не за горами. Не пропустіть рецепт цього цікавого салату — буде чим здивувати гостей за святковим столом.
Нам буде потрібно:
- Буряк — 3 шт середнього розміру
- Яйця — 5 шт
- Сир фета — 250 гр
- Огірок — 3 шт
- Картопля — 2-3 шт
- Сметана — 250 гр
- Гірчиця — 1 ст.л.
- Лимонний сік — 1 ст.л.
- Часник — 3 зуб
- Сіль і перець
- Желатин 10 гр + вода 4 ст.л.
Заздалегідь замочіть желатин, додавши в нього холодної води. І сметану дістаньте з холодильника — вона потрібна нам буде кімнатної температури, а не холодна.
Буряк, картоплю і яйця відварюємо. Все нарізаємо невеликими кубиками. Огірки, при бажанні можна очистити від шкірки, і теж нарізаємо кубиками. Кожен інгредієнт складайте в окрему миску.
Сир натираємо на грубій тертці або нарізаємо маленькими кубиками.
Тепер робимо заправку: в миску викладаємо сметану, можна сметану змішати з майонезом. Добре посолити, поперчити, додаємо гірчицю, лимонний сік і часник через «давилку» .І добре, до однорідності перемішуємо.
Тепер беремо набряклий желатин відправляємо його в мікрохвильовку секунд на 10-15 або розігріваємо на водяній бані (пам’ятаєте! Кип’ятити його не можна !!!). Тепер додаємо його в сметанну суміш і знову перемішуємо.
У кожен інгредієнт салату, додаємо по кілька ложок заправки і перемішуємо. У сир теж.
Приступаємо до збирання салату: використовуйте будь-яку форму, у мене форма для кексів. Застеляємо форму харчовою плівкою. Перший шар буряк, слідом фета, яйця, огірок, картопля. Всі шари добре розрівнюємо, злегка придавлюючи. Накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник мінімум на 3 години, краще на ніч. При подачі можна прикрасити присипавши тертим вареним жовтком або зеленню.
Салат виходить незвичайний, яскравий, кому набрид оселедець під шубою можна спробувати і такий.
