20 Серпня, 2025
Тепер я буду готувати картоплю тільки так. Напрочуд смачний рецепт.

Тепер я буду готувати картоплю тільки так. Напрочуд смачний рецепт.

Цю страву можна подавати як самостійну або використовувати до м’ясних частувань як гарнір. Ця картопля настільки смачна, що її знову і знову хочеться готувати. Я готувала її кілька разів і частувала всіх своїх рідних. Усі одностайно погодились: це просто смачно.

Хоча зазвичай я намагаюся не їсти картоплю, цього разу не змогла встояти і з’їла майже подвійну порцію.

Як приготувати. Спочатку потрібно зварити картоплю у підсоленій воді. Якщо картопля молода, її можна не очищати, а якщо стару, краще почистити і варити до повної готовності. Перед варінням картоплю нарізаємо на шматочки: дрібну навпіл, а велику на чотири частини.

Поки картопля вариться, готуємо лист, застилаючи його папером для випічки. Якщо використовуєте силіконізований пергамент, його не потрібно змащувати. Якщо сумніваєтеся в якості паперу, змастіть його невеликою кількістю олії.

Натертий на дрібній тертці будь-який твердий або напівтвердий сир рівномірно розподіляємо по пергаменту тонким шаром.

В окремій мисці розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього сушений часник і дрібку солі.

Коли картопля звариться, викладаємо її зрізом на сир, зверху змащуємо розтопленим маслом і відправляємо в духовку, розігріту до 220 градусів, на 20 хвилин.

Коли картопля підрум’яниться, виймаємо її з духовки, даємо охолонути і знімаємо з пергаменту.

Ця страва виходить смачною, м’якою і ніжною, що просто неможливо зупинитися! Рука сама тягнеться за наступним шматочком. Сир утворює хрумку скоринку, а олію з часником надають неповторний аромат.

Раджу приготувати цю страву, впевнена, що ви залишитеся задоволені

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *