Готувати зовсім не складно, а виходить смачно та красиво. Така заготівля неймовірно полегшує приготування борщу, та й багатьох інших страв взимку. Зберігається при кімнатній температурі або у погребі
Інгредієнти на 6 банок по 480 мл:
- 250 г моркви
- 2 кг буряків
- 800 г помідорів
- 100 г часнику
- 250 г цибулі
- 250 г болгарського перцю
- 1 шт. гострого перцю (за бажанням)
- 250 мл олії
- 40 г солі
- 90 г цукру
- 100 мл оцту 9%
Приготування
Підготувати овочі. Моркву та буряк окремо натерти на великій тертці або блендером. Помідори та часник окремо перебити у блендері. Цибулю нарізати кубиком, гіркий перець дрібним кубиком, солодкий перець – невеликою соломкою.
Каструлю з товстим дном поставити на вогонь вище середнього, вилити олію і тушкувати цибулю до прозорості 4-5 хвилин. Додати моркву, солодкий та гострий перець і готувати ще 4 хвилини.
Додати буряк, помідори, перемішати, потім додати сіль, цукор та половину оцту (50 мл). Перемішати, зменшити вогонь і тушкувати під кришкою 40-45 хвилин, періодично помішуючи.

Додати часник, оцет (50 мл), що залишився, перемішати і тримати під кришкою ще 10 хвилин

Спробувати та за необхідності додати сіль, цукор. Зняти з вогню та розкласти по стерилізованих банках

Універсальна заготівля на зиму готова! Готуйте та смакуйте!