21 Серпня, 2025
Помідори по-вірменськи: навіть заливка з’їдається. Мариновані помідори на зиму.

Помідори по-вірменськи: навіть заливка з’їдається. Мариновані помідори на зиму.

Цей рецепт в нашій родині став одним з найулюбленіших. Сьогодні хочу поділитися з вами, зробите і не пошкодуєте – помідори ароматні, пікантні, солодко-кислі, такі, як маринуються в бочках.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

помідори різнокольорові 1.7 кг;
цибулю і моркву, солодкий і гострий перець по 1 шт;
часник,1 головка;
кріп, базилік, петрушка;
лавровий лист 3 шт;
перець горошком по 15 шт в банку;
сіль 1 ст. л;
цукор 2 ст. л;
оцет 9% 50 мл.
Процес приготування
Помідори беріть червоні і жовті, середнього розміру, щільні, не перезрілі.

Помідори ріжемо на 2 частини.

Часник, морква, гострий і солодкий перець, зелень подрібнюємо за допомогою блендера.

Цибулю ріжемо тонкими півкільцями.

Укладаємо томати в стерилізовані банки, перекладаючи цибулею.

Додаємо спеції.

Заливаємо окропом і накриваємо кришками, залишаємо на 20 хвилин.

Зливаємо воду в каструлю, додаємо сіль і цукор, подрібнені овочі, доводимо до кипіння.

Вливаємо оцет і варимо ще пару хвилин.

Розливаємо маринад в банки, закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо банки .

Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Такі томати будуть дуже смачними і ароматними, закуска виходить просто розкішна, подаю навіть на святковий стіл

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *