21 Серпня, 2025
Грушеве варення “Царське” з лимоном на зиму: готуємо заготовку 2 в 1: варення і смачний сироп для просочення коржів.

Грушеве варення “Царське” з лимоном на зиму: готуємо заготовку 2 в 1: варення і смачний сироп для просочення коржів.

Торік це варення з’їли відразу, варила ще у жовтні та листопаді. Чому Царське – груші не засипаються цукром, а заливаються сиропом з лимоном і тоді варення виходить бурштинового кольору у кого багато своїх груш, можна варити як звичайне варення, але груші потемніють.

Інгредієнти:
2 кг груш очистити та нарізати часточками.
4 лимони нарізати четвертинками (кісточки викинути)
залити 300 мл окропу і проварити хвилину.

Приготування:
Лимони перекласти в груші, а в сироп акуратно додати 1,5 кг цукру, перемішуємо і доводимо до кипіння.

Заливаємо груші з лимонами сиропом та залишаємо на годину.

Далі варимо варення 3 рази по 5 хвилин після закипання на середньому вогні.

Сиропу багато, я його зливаю в інші баночки, взимку просочую ним коржі для торта або варю компот, або просто розбавляємо водою і п’ємо замість чаю!Рецепти тортів

А ось груші з лимоном викладаю в інші простерилізовані баночки, не люблю рідке варення. Це смачно навіть для не любителів варення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *