Торік це варення з’їли відразу, варила ще у жовтні та листопаді. Чому Царське – груші не засипаються цукром, а заливаються сиропом з лимоном і тоді варення виходить бурштинового кольору у кого багато своїх груш, можна варити як звичайне варення, але груші потемніють.
Інгредієнти:
2 кг груш очистити та нарізати часточками.
4 лимони нарізати четвертинками (кісточки викинути)
залити 300 мл окропу і проварити хвилину.
Приготування:
Лимони перекласти в груші, а в сироп акуратно додати 1,5 кг цукру, перемішуємо і доводимо до кипіння.
Заливаємо груші з лимонами сиропом та залишаємо на годину.
Далі варимо варення 3 рази по 5 хвилин після закипання на середньому вогні.
Сиропу багато, я його зливаю в інші баночки, взимку просочую ним коржі для торта або варю компот, або просто розбавляємо водою і п’ємо замість чаю!Рецепти тортів
А ось груші з лимоном викладаю в інші простерилізовані баночки, не люблю рідке варення. Це смачно навіть для не любителів варення