21 Серпня, 2025
В які дні краще квасити капусту, та як правильно це робити, щоб була смачна та хрумка.

В які дні краще квасити капусту, та як правильно це робити, щоб була смачна та хрумка.

Білокачанна капуста дуже корисна, бо до її складу входить велика кількість вітамінів та мікроелементів. Її вживають в сирому вигляді, тушкованою та квашеною.

Основні вимоги для приготування квашеної капусти:

  • Кладуть на 1 кг капусти — 1 ст. л. солі.
  • Беруть капусту середнього строку дозрівання.
  • Квасять її в скляній чи емальованій посудині.
  • В процесі квашення ставлять зверху вантаж.
  • Зберігають в приміщенні з температурою від 0 до 2 градусів.
  • Зберігають квашену капусту повністю залитою розсолом.

У вересні, жовтні та листопаді, найкраще займатися квашенням капусти. Це повинні бути 5 чи 6 днів місяця.

Не можна займатися квашенням капусти в повному місяці та на спаді.

Найкраще заквашувати капусту четвер та дні з чоловічою назвою.

Сприятливий час для квашення за місячним календарем у 2025 році:

Жовтень: з 1 по 12, 29–31. Найкращі дні: 1, 3, 4, 5, 11, 12, 20, 21.

Листопад: з 1 по 10, з 28 по 30. Найкращі дні: 9,10, 28, 29, 30.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *