22 Серпня, 2025
Смачний салат зі скумбрією і овочами на зиму – це найсмачніша і найулюбленіша заготовка, яка завжди йде на “ура”.

Смачний салат зі скумбрією і овочами на зиму – це найсмачніша і найулюбленіша заготовка, яка завжди йде на “ура”.

Скумбрія хороша як закуска, просто з хлібом, її смачно їсти з картоплею, та й взагалі з чим завгодно!

А для приготування салату потрібно взяти:

  • 2 кг філе скумбрії;
  • 4 кг помідорів;
  • 1 кг цибулі;
  • 1 кг моркви;
  • 0,5 кг буряка;
  • 2 ст. л. солі;
  • 0,5 склянки цукру;
  • кілька лаврових листів;
  • ложку перцю горошком;
  • склянку олії;
  • 9 ложок 9% оцту.

Приготування:

На сіль і цукор можна пробувати і додавати, якщо здається, недостатньо. Салату виходить за рецептом багато, якщо є сумніви, можна зробити і половину порції.

Скумбрію я обробила на філе, прибрала голову, хребет, плавники, кісточки по можливості.

Помідори помила і пропустила через м’ясорубку. Можна брати будь-які, перезрілі, кострубаті, різнокаліберні томати різних кольорів.

Овочі очистила. Цибулю нарізала пір’ям, в цьому році використовували червоний, у нас його багато, природно, можна білий. Моркву і буряк натерла на великій терці.

Овочі відправила до перекручених томатів і поставила на вогонь. Потрібно на середньому вогні довести до кипіння і проварити хвилин 20.

Коли все прокипіло, додаю скумбрію, всипаю сіль, цукор, вливаю олію і оцет. Ще кладу лавровий лист і чорний перець горошком без рахунку, десь чайну ложку.

Все це добре перемішую і залишаю варитися години на півтори. Можна довше, якщо є сумніви.

Через час салат виглядає так. Овочі приготувалися, з’явилося багато бульйону, скумбрія теж готова. Можна розкладати по чистих стерилізованих банках і закривати.

Я закривала в маленьких банках по півлітра. Це оптимально, коли взяв, дістав і з’їв, не відправляючи в холодильник. Робила під кришки, що закриваються, можна і під гвинтові.

Зберігаємо в підвалі і в холодильнику в квартирі.

Всього вийшло 12 баночок.

Літо в цьому році засмажило у нас огірки, їх практично не залишилося. І скільки б ми їх не поливали, не ростуть. Мабуть з великою кількістю маринованих огірочків доведеться почекати. Зате помідорів багато, робимо упор на них.

Всім бажаю вдалих заготовок, гарного настрою і міцного здоров’я!

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *