Коли хочеться одночасно огірків і помідорів, то завжди можна відкрити таку баночку асорті, і насолоджуватися смаком!
Інгредієнти:
Огірки – 1 кг.
Помідори – 1 кг.
Болгарський перець – 1/2 шт.
Часник – 3-4 зубчики
Гострий перець за смаком (я кладу приблизно 2 см. Від стручка)
Лист хрону – 1-2 шт.
Лавровий лист – 1 шт.
Кріп – 4-5 гілочок (можна парасольки)
Зелень петрушки – 3-4 гілочки
Чорний перець – 10 горошин
Сіль – 3 стол. ложки без гірки
Цукор – 3 стол. ложки з гіркою
Оцет 9% – 100 мл.
Покроковий рецепт приготування:
Щоб огірочки були хрусткі, треба залити їх холодною водою на 2 години. Далі воду злити, огірки добре помити, відрізати кінчики з хвостиками.
Помити помідори. Перець болгарський помити, почистити від насіння і плодоніжки.
Гострий перець помити, обрізати кінчик з плодоніжкою.
Помити кріп, лист хрону, лавровий лист.
У чисту 3-х літрову банку на дно укласти лист хрону, частину кропу і петрушки, чорний перець горошком. Далі укласти частину огірків, додати болгарський і гострий перець, часник і зелень, верхнім шаром укласти помідори і зелень.
Перший раз залити асорті крутим кип’ятком до самого горлечка, накрити кришкою, дати постояти 15 хвилин. Далі воду злити в каструлю, закип’ятити її знову, додати 3 стол. ложки солі, 3 стол. ложки з гіркою цукру, розчинити, влити 100 мл. оцту. У банку влити киплячий маринад і закрутити кришками. Прибрати під теплу ковдру до повного охолодження