Готую швидко і дуже смачно! Дуже м’які, шаруваті і ароматні! А готую їх з простих продуктів!
Інгредієнти:
- молоко 300 мл (тепле)
- цукор 100 г
- сухі дріжджі 10 г (або 30 г живі)
- яйце 1 шт. + 1 білок
- сіль 1-3 ч. л.
- борошно 550 г
- ванілін за бажанням
- олія 50 мл
- 1 жовток + 1 ст. л. молока для змащування булочок
Приготування:
Змішую разом тепле молоко, цукор, дріжджі. Додаю яйця, білок і всипаю сіль, перемішую. Всипаю борошно і ванілін, замішую руками тісто і вкінці додаю олію, ще трохи вирішую. Накриваю тісто харчовою плівкою та залишаю на 1 годину
Коли тісто відпочило, перекладаю його стіл, ділю на 11 частинок, формую кульки. Розтягую руками в круглі коржики і розрізаю на 4 трикутники. Кладу усі 4 трикутники один на одного, зубочисткою продавлюю по середині. Тепер беру руками кожен кутик трикутників, складаю його до середини і защіпаю.

Деко від духовки застеляю пергаментом, викладаю булочки. Змащую зверху їх сумішшю жовтка і молока.

Булочки випікаю при 180 градусів приблизно 20 хвилин. Прикрашаю цукровою пудрою, смачного!
