24 Серпня, 2025
Овочевий салат на зиму без стерилізації, смаження та оцту: все як свіже, з’їдаємо, навіть заправки не залишається.

Овочевий салат на зиму без стерилізації, смаження та оцту: все як свіже, з’їдаємо, навіть заправки не залишається.

Інгредієнти:
При збільшенні пропорцій всі інгредієнти подвоюємо, але все одно вперше дивіться і якщо Вам мало солі та якихось спецій чи навпаки, то тут контролюйте під свій смак.

0.500 г баклажан;
0.500 г помідор;
0.500 грам перцю солодкого;
0.300 г морква;
0.300 грам цибуля;
1 стручок маленького гострого перцю;
половина лимона;
1 головка часнику;
зелень петрушки.
Для заправки:

0,150 мл. соняшникової олії;
3 столові ложки рідкого  соєвого соусу;
2 столові ложки устричного соєвого соусу;
2 столові ложки меду;
12 спецій 1 чайна ложка;
сіль 1 чайна ложка;
перець чорний мелений за смаком;
половина лимона.

Приготування:
Вона виходить, ніби Ви її щойно приготували, дуже смачна, кожен овоч на своєму місці і не розвалюються.

І що найцікавіше не треба нічого стерилізувати, смажити та робимо її без оцту. Ми готуватимемо в духовці 1 годину.

  1. Нам знадобляться майже всі овочі з нашого городу, але якщо у Вас немає городу, не біда, зараз сезон овочів і на ринку можна купити дуже дешево.
    Приготуємо про запас і будемо насолоджуватися взимку, не в сезон овочів, смачною закускою.
  2. Наріжемо красиво брусочками, шматочками, кружальцями, щоб виглядало апетитно.

Далі робимо нашу заправку для овочів:

Візьмемо зручну чашку і додамо соняшникову олію 0.150 мл., рідкий соєвий соус 3 столові ложки, устричний соєвий соус 2 столові ложки, мед 2 столові ложки, 12 спецій 1 чайна ложка, сіль 1 чайна ложка.

Потім додамо половину соку лимона. Все добре перемішаємо.

Я ще додаю для гостроти смаку гострий перець, але це лише за бажання.

  1. Заправку виливаємо до наших овочів.
  2. Акуратно перемішаємо та викладаємо на деко. А посередині покладемо цілу голівку часнику.
  3. Ставимо в розігріту духовку на 240 градусів на 1 годину.
  4. Подивляємось і періодично помішуємо.

Подивіться, всі овочі красиві та не розвалисті.

  1. Коли приготується, дістанемо часник і витягнемо запечені зубчики, роздавимо їх.
  2. У приготовані банки, я беру 0.750 г, поріжемо зелень петрушки і викладемо на дно банки, і додамо також по 2 зубчики часнику. Печений часник дуже смачний та ароматний.
  3. Залишки часнику викладіть до овочів і перемішайте.
  4. Викладаємо нашу овочеву закуску відразу гарячою у стерилізовані банки, закриваємо кришками і прибираємо в тепле місце під ковдру на 10 годин.
  5. Потім прибираємо у прохолодне місце.

Взимку такий овочевий салат буде неймовірно смачним, можна і з м’ясом, і з картоплею чи з будь-яким Вашим улюбленим гарніром – просто шикарно і до того ж корисно

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *