Інгредієнти:
4 кг помідорів;
1 кг солодкого перцю;
1 кг слив;
1 кг яблук;
300 гр. часнику;
по одному пучку кінзи, кропу, петрушки, базиліка.
5-10 шт. гострого перцю (на ваш смак), в моєму випадку, чим більше, тим краще;
100 гр. суміші спецій для шашлику (натуральна, без добавок солі, глютомату та ін.);
100 гр. крохмалю;
4 ст. л. солі;
3 ст. цукру;
1 ст. оцту 9-%го
Приготування:
Помідори, солодкий і гіркий перець, сливи, яблука, часник і зелень подрібнити спочатку в чаші блендера, а потім 20 хвилин занурювальним блендером.
Поставити на вогонь, довести до кипіння і кип’ятити 20-30 хвилин на повільному вогні, помішуючи.
Потім додати цукор, сіль, оцет, суміш спецій та варити ще 10-15 хвилин.
Далі розвести крохмаль у невеликій кількості теплої води і тоненькою цівкою влити в каструлю з соусом, постійно помішуючи.
Кип’ятити ще 15 хвилин на повільному вогні, розлити гарячий соус по стерильних банках і закрутити стерильними кришками.
Сховати в комору чи підвал, а то до зими не “доживе”