24 Серпня, 2025
Авторський домашній соус “Шашличний” на зиму: неймовірно смачний рецепт.

Авторський домашній соус “Шашличний” на зиму: неймовірно смачний рецепт.

Інгредієнти:
4 кг помідорів;
1 кг солодкого перцю;
1 кг слив;
1 кг яблук;
300 гр. часнику;
по одному пучку кінзи, кропу, петрушки, базиліка.
5-10 шт. гострого перцю (на ваш смак), в моєму випадку, чим більше, тим краще;
100 гр. суміші  спецій для шашлику (натуральна, без добавок солі, глютомату та ін.);
100 гр. крохмалю;
4 ст. л. солі;
3 ст. цукру;
1 ст. оцту 9-%го

Приготування:
Помідори, солодкий і гіркий перець, сливи, яблука, часник і зелень подрібнити спочатку в чаші блендера, а потім 20 хвилин занурювальним блендером.

Поставити на вогонь, довести до кипіння і кип’ятити 20-30 хвилин на повільному вогні, помішуючи.

Потім додати  цукор, сіль,  оцет, суміш спецій та варити ще 10-15 хвилин.

Далі розвести крохмаль у невеликій кількості теплої води і тоненькою цівкою влити в каструлю з соусом, постійно помішуючи.

Кип’ятити ще 15 хвилин на повільному вогні, розлити гарячий соус по стерильних банках і закрутити стерильними кришками.

Сховати в комору чи підвал, а то до зими не “доживе”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *