Інгредієнти:
Картопляне тісто:
- Картопля – 1 кг
- Яйця – 2 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Сіль, перець за смаком
- Борошно – 400 г
М’ясна начинка:
- Фарш – 600 г (у мене свинина з куркою)
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль, перець за смаком
- Олія для смаження
Приготування:
Картопляне тісто:
Картоплю відварюю у каструлі і підсоленій воді до готовності. Потім зливаю воду і перетворюю її у пюре, додати перцю і солі. Розбиваю яйця і додаю нарізаний кріп, перемішую. Всипаю частинами борошно, вимішую тісто. Тісто повинне злегка липнути до рук.

М’ясна начинка:
У глибоку миску кладу фарш, додаю сіль, перець. Дрібно нарізаю цибулю, на олії обсмажую її до прозорості. Додаю фарш і обсмажую до готовності, постійно помішуючи.
Ділю тісто на 2 частини, кожну частину розкачую в ковбаску і розділяю на 10-12 шматочків. Розминаю в руках в коржик, викладаю начинку. Защипую краї, формую пиріжки.

У каструлю вливаю воду, підсолюю її, доводжу до кипіння. Кладу заготовки, відварюю недовго, випливуть наверх і ще пару хвилин відварюю і все, разом приблизно 6 хвилин.

Подаю з зеленню та підсмаженою до золотистості цибулькою, смачного!
