МАРИНОВАНІ ПОМІДОРИ НА ЗИМУ! ОСЬ І ЛІТО ПІДІЙШЛО ДО КІНЦЯ І Я ПОВНІСТТЮ занурилася з головою в заготовку на зиму.
Впевнена, що ВСІ ЗНАЮТЬ ЯК ГОТУЮТЬСЯ МАРИНОВАНІ ПОМІДОРИ, І Я НІКОМУ ЦИМ АМЕРИКУ НЕ ВІДКРИЮ. АЛЕ ВСЕ ТАКИ МОЖЕ КОМУСЬ ПРИГОДИТИСЯ.
ВИБИРАЙТЕ ПОМІДОРИ З ЩІЛЬНОЮ М’ЯКОТЮ!!!
ІНГРЕДІЄНТИ НА 2 ЛІТРОВУ БАНКУ:
- ПОМІДОРИ – скільки влізе у баночку.
- ПЕРЕЦЬ ГОСТРИЙ – 1 ШТ. (ЗА БАЖАННЯМ)
- ПЕРЕЦЬ БОЛГАРСЬКИЙ – 1 ШТ.
- ЧАСНИК – 4 ЗУБЧИКА.
- ЧОРНИЙ ГОРОШОК – 1 ЧАЙ. ЛОЖ.
- НАСІННЯ КРОПУ – 1 ЧАЙ. ЛОЖ.
- ЛАВРОВИЙ ЛИСТ – 3 ШТ.
- ПЕТРУШКА – ( ЗЕЛЕНЬ ЗА СМАКОМ).
- ГВОЗДИКА – 5-6 ШТ.
- СІЛЬ – 1 СТ. ЛОЖ.
- ЦУКОР – 1 СТ. ЛОЖ..
ПРИГОТУВАННЯ:
ВСІ ОВОЧІ ТА СПЕЦІЇ викладаємо в чисті стерильні банки як показано на фото.
Далі в кожну баночку насипаємо по 1 ст. л. цукру і солі.
Заливаємо окропом.
Ставимо стерилізуватись наші баночки у тару для стерилізацій 30 хвилин (до перших бульбашок)
і закручуємо.
Замотуємо готові мариновані помідори під ковдру до повного остигання.