26 Серпня, 2025
Солодкий перець в олійному маринаді на зиму: вже багато років користуюся цим рецептом.

Солодкий перець в олійному маринаді на зиму: вже багато років користуюся цим рецептом.

Інгредієнти:
Рецепт маринаду розрахований на 3 кілограми перців.

Маринад:

Вода 1 літр
Цукор 1/2 склянки (склянка 220 мл)
Сіль 2 ст. л.
Оцет столовий 9% 110 мл
Олія 200 мл
Лавровий лист 2 шт.
Запашний перець 1 ч. л.
Гвоздика 3 шт.
Сушений часник 1 ч. л.
Приготування:
Отже, промила овочі. Розрізала навпіл і витягла насіння, нарізала на довгі смужки.

Форма нарізки не має значення, головне щоб шматочки не були маленькими.

Далі зайнялася маринадом. У мене є суміш перців для маринаду, я використала її (запашний перець, гвоздика, перець горошком, сушений часник).

У каструлю влила воду та олію. Додала суміш для маринаду та лавровий лист. Всипала цукор, сіль.

Відразу виклала перці.

Спочатку здасться, що маринаду дуже мало, так і має бути. Доведіть до кипіння, прикрийте кришкою та варіть 4-5 хвилин на малому вогні.

Шматочки перців повинні ЗЛЕГКА розм’якнути. Головне, не переваріть, інакше вони розваляться.

Потім влийте оцет, дочекайтеся закипання і можна розкладати по банках.

Банки мию водою із содою, потім стерилізую в мікрохвильовій печі 5 хвилин при повній потужності. Кришки кип’ячу в сотейнику близько 2 хвилин після закипання.

Розклала перці з маринадом по банках і закрутила кришками. Поставила банки кришками донизу, накрила рушником і залишила до остигання. Потім поставила в підвал, але можна зберігати за кімнатної температури в темному місці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *