26 Серпня, 2025
Лечо з солодкого перцю з томатною пастою на зиму: дуже смачний і вдалий рецепт.

Лечо з солодкого перцю з томатною пастою на зиму: дуже смачний і вдалий рецепт.

Інгредієнти:
 Перець “Білозірка” 3 кг
Перець “Болгарський” 2 кг
 Цукор 2 склянки
Сіль 2 ст. л.
Олія 200 мл
Оцет 9% 1 склянка
Томатна  паста 600 г
Перець чорний горошком
Перець запашний
Приготування:
Спочатку підготуємо 3 кг перцю Білозірка, очистимо та промиємо його і також 2 кг перцю Болгарського червоного. Варитиму я у великій мисці. Всипаємо сюди весь підготовлений перець.

Додаємо до нього 2 склянки цукру, дві ст. л. солі (для консервації я використовую лише кам’яну сіль).

Вливаємо 200 мл рослинної олії та 1 склянку оцту 9% столового. Всипаємо 600 г томатної пасти.

Додамо трошки перцю горошком, і перцю запашногог.

Вливаємо 2 склянки води. Перемішуємо все, буде трішки важко мішати.

Ставимо на плиту на великий вогонь і доводимо до кипіння. Як тільки лечо починає кипіти, перемішуємо і зменшуємо вогонь на середній.

Варимо 30 хвилин, іноді перемішуємо.

Наповнюємо лечо у простерилізовані баночки і закручуємо стерильними кришками.

Ставимо до повного охолодження, зберігаємо в прохолодному місці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *