Покроковий рецепт приготування страви:
Ретельно вимийте та обсушіть помідори. Цибулю очистіть і наріжте кільцями завтовшки близько 5 мм. Простерилізуйте кришки та банки у киплячій воді.
На дно кожної банки покладіть по 5 зубчиків часнику, додайте гвоздику та кілька кілець цибулі. Потім щільно покладіть помідори так, щоб вони покрили все дно. Додайте ще кілька кілець цибулі поверх першого шару помідорів. Повторюйте, доки банку не буде заповнено до верху.

Закип’ятіть воду в чайнику та залийте нею помідори у банках. Накрийте кришками банки, але не закручуйте. Залишіть на 15-20 хвилин.

Злийте з банок воду в каструлю і до кипіння доведіть.
Поки вода кипить, додайте в кожну банку необхідну кількість солі та цукру, відміряючи їх ложками. При необхідності струсіть банки, щоб кристали солі та цукру рівномірно розподілилися.

Залийте помідори кип’яченою водою, залишивши трохи місця в банках. Додайте по одній столовій ложці оцту в кожну банку і долийте воду до верху.

Щільно кришками закрийте банки і добре струсіть, щоб цукор і сіль розчинилися. Переверніть догори дном банки, дайте їм охолонути повністю і приберіть у комору для зберігання. Приємного апетиту та вдалих заготовок!
Ось що нам знадобиться:
- Помідори
- Цибуля ріпчаста
- Сіль – 2 ст. ложки
- Цукор – 5 ст. ложки
- Есенція оцтової кислоти 70% – 1 ст. ложка
- Гвоздика – 5 шт. на банку