Сьогодні пропоную до вашої уваги оригінальний спосіб заготівлі помідори на зиму в желе. Мало хто знає цей спосіб і даремно, виходить дуже смачно, а приготувати простіше простого.
Ось що нам знадобиться на дві банки об’ємом 1,5 літра кожна:
Лавровий лист – 2 шт.
Сушена гвоздика – за смаком.
Перець горошком – 1 ч.л.
Морква – 1 шт.
Помідори – скільки влізе у банки.
Кип’яток – 1,5 літра.
Желатин – 30 гр.
Сіль – 2 ст.л.
Цукор – 4 ст.л.
Оцет 70% – 2 ч.л. (або 8 ч.л. 9 %)
Покроковий рецепт приготування страви:
- Беремо дві банки об’ємом 1,5 літра кожна, добре їх миємо, обдаємо кип’ятком і на дно кожної кладемо по одному лавровому листку.
- Також кладемо сушену гвоздику, перець горошком та моркву натерту на тертці для корейських салатів.
- Помідори розрізаємо навпіл і щільно утрамбовуючи, укладаємо в банки до самого верху.
- Заливаємо банки кип’ятком, знадобиться приблизно 1,5 літра, накриваємо кришками та залишаємо на 15 хвилин.
- У глибокій мисці желатин розводимо теплою водою і залишаємо на 5-10 хвилин.
- Воду зі банок зливаємо в каструлю, додаємо сіль, цукор, добре перемішуємо і доводимо до кипіння.
- Знімаємо каструлю з плити, додаємо в неї заздалегідь підготовлений желатин, розчиняємо його і заливаємо помідори, отриманим розсолом, попередньо додавши в кожну банку по чайній ложці 70% оцту.
- Закриваємо банки кришками, добре укутуємо та залишаємо на 12 годин.
- Зберігаються такі помідори в домашніх умовах, прибирати в холодильник чи льох зовсім не обов’язково