6 Вересня, 2025
Як приготувати “Яблучну” аджику на зиму. Такої Ви ще не куштували.

Як приготувати “Яблучну” аджику на зиму. Такої Ви ще не куштували.

У кожної господині в запасі є улюблений рецепт приготування аджики. Але, як відомо, рецептів багато не буває, та й новеньке завжди хочеться спробувати. Сьогодні приготував для вас дуже смачну аджику з яблуками.

Нам знадобитися на 5 півлітрових банок:

Яблука з кислинкою – 3 шт. середнього розміру.
Помідори – 1 кг.
Перець солодкий -3 шт.
Перець гострий -2 шт.
Морква – 2 шт.
Часник – 1-2 головки. Любіть по гостріше, беріть більше.
Сіль – 2 столові ложки без гірки.
Цукор – 3 столові ложки з гіркою.
Оцет 9% – 2 столові ложки.
Олія рафінована – 3 столові ложки.
Приготування:

Овочі миємо, у яблук і перців видаляємо насіння. Часник чистимо і все пропускаємо через м’ясорубку, через велику решітку або подрібнюємо блендером.

Переливаємо в каструлю і на середньому вогні доводимо до кипіння. Додаємо сіль, цукор і рослинну олію. Варимо на найменшому вогні протягом 40 хвилин, після закипання.

У самому кінці приготування додаємо оцет, перемішуємо і розливаємо по стерилізованим банкам. Закручуємо і відправляємо остигати в перевернутому вигляді під ковдру. Зберігаємо в домашніх умовах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *