Приготоване на відкритому вогні м’ясо традиційно вважається головною стравою на столі просто неба. Але класична болгарська закуска до шашлику цілком може скласти йому конкуренцію.
Ось що нам знадобиться:
Болгарський перець – 1,5 кг
Кінза та петрушка – 100 гр.
Часник – 1 головка
Гострий перець – 1 шт.
Маринад:
Вода – 1 л
Сіль – 100 гр.
Цукор – 120 гр.
Лавровий лист – 2 шт.
Коріандр – 1 ч.л.
Перець горошком – 10 шт.
Соняшникова олія – 120 мл
Оцет 9% – 100 мл
Покроковий рецепт приготування страви:
- Усі інгредієнти для маринаду змішуємо в каструлі та доводимо до кипіння.
- Солодкий перець очищаємо від серцевини та насіння, промиваємо, ділимо на четвертинки та опускаємо в закипілий маринад. Ще раз чекаємо, поки закипить і на слабкому вогні під закритою кришкою варимо 3 хвилини, після чого викладаємо перець, щоб він охолонув.
- Дрібно нарізану кінзу та петрушку змішуємо з нарізаними тонкими слайсами часником та гострим перцем.
- У металевому або скляному посуді пошарово викладаємо перець, пересипаючи його зеленню з часником та гострим перцем. Заливаємо все маринадом, що залишився так, щоб він трохи покривав закуску, придавлюємо тарілкою і накриваємо кришкою. Охолоджений до кімнатної температури контейнер прибираємо в холодильник на 12 або більше годин.
Смачна болгарська закуска готова! Смачного