Ресторанний кухар розповів рецепт котлет, які виходять завжди соковитими. За його словами, секрет простий: потрібно суворо дотриматися всіх пропорцій. Перевіримо, чи будуть котлети і справді соковиті, якщо слідувати співвідношенню фаршу та хліба 5 до 1.
Ось що нам знадобиться:
Фарш – 1 кг
Хліб у сухому вигляді – 200 грамів
Сіль – 1 ч.л.
Чорний перець – за смаком
Цибулина – 1 шт
Часник – 3-4 зуб
Вершкове масло – 70 грамів
Покроковий рецепт приготування страви:
Цибулю пропускаємо через блендер. Хліб заливаємо водою і залишаємо набухати. Тепер цибулю вводимо у фарш, додаємо сіль, перець, сюди подрібнюємо часник. Віджимаємо хліб і також додаємо його у фарш. Вимішуємо все до однорідності і трохи відбиваємо на робочій поверхні, щоб волокна м’яса з’єдналися щільніше.
Формуємо невеликі котлети. Розігріваємо в сковороді трохи олії та обсмажуємо з обох боків до золотистості.
Тепер переносимо всі котлети у глибоку ємність. Додаємо вершкове масло і тушкуємо на невеликому вогні 10 хвилин.
Котлети і справді вийшли соковитіші за звичайні. Рецепт можна сміливо рекомендувати.