Один із найбільш ходових рецептів солодкої здоби на сніданок. Рецепт гарний тим, що все дуже просто, а начинку можна робити будь-яку.
Ось що нам знадобиться:
яйця – 2 шт.;
сіль – дрібка;
цукор, кефір, манна крупа, борошно – по 1 склянці;
ягоди чи фрукти – 1 склянка;
олія соняшникова – 100 мл;
розпушувач, 1 ч.л.
Покроковий рецепт приготування страви:
Яйця змішуємо із сіллю та цукром, збиваємо віночком або міксером.
Вливаємо кефір кімнатної температури, олію і вимішуємо.
Всипаємо решту сухих інгредієнтів, перемішуємо тісто до гладкості та однорідності.
Висипаємо в тісто будь-які ягоди. Якщо ви берете розморожені, тоді змішайте їх спочатку з крохмалем – однією столовою ложкою і потім додаємо в тісто. Ягоди можна замінити фруктами, сухофруктами, маком тощо.
Форму змащуємо олією або маслом і викладаємо тісто.
Випікаємо при 180 градусах близько 20-30 хвилин, але час випічки залежить від вашої техніки.
Для такого пишного і м’якого, вологого пирога, який більше схожий на кекс, можна зробити ще сметанний крем або ягідний соус.
Такий рецепт ви також можете приготувати в мультиварці в режимі випікання, він виходить таким самим, як і духовці