6 Вересня, 2025
Уже напевно 20 років квашу капусту тільки так. Всі від неї в захваті у нашій родині.

Уже напевно 20 років квашу капусту тільки так. Всі від неї в захваті у нашій родині.

За цим рецептом я готую капусту щороку і завжди вона виходить дуже смачна та хрумка. Це справжнісінька, найкорисніша квашена капуста у власному соку.

На 1 кг капусти:
Капуста – 1 кг

Морква – 60-70 г
Сіль – 1 ст.л. без гірки (25 г)
Перець горошком – 3 шт.
Запашний перець – 2 шт.
Лавровий лист – 1 шт.
Покроковий рецепт приготування страви:
Капусту нарізаю ножем соломкою, але не дуже тонко, смужками приблизно по 2-3 міліметри, щоб під час засолювання капуста не стала дуже м’якою.

Тепер треба натерти моркву. На 1 кг капусти я додаю 60-70 г моркви.

І додаю 1 столову ложку солі без гірки на 1 кг капусти, одна така столова ложка це 25 г солі.

Додаю на 1 кг капусти 3 горошини чорного перцю, 2 горошини запашного перцю та 1 лавровий лист.

Перемішую та заповнюю банку капустою невеликими порціями. Кожен невеликий шар капусти щільно ущільнюю. І заповнюю всю банку.

Зверху заливаю соком, який виділився з капусти.

І покриваю банки кришками, але не щільно – у процесі бродіння виділятиметься газ. Обов’язково ставлю банки на тарілки і залишаю стояти при кімнатній температурі на 5 днів.

Вже на другий день розпочнеться процес бродіння і потрібно буде робити у капусті проколи.

А на 4-5 день капусту можна спробувати і якщо вас влаштовує ступінь закваски капусти, то щільно закриваємо кришками банки і прибираємо в холодне місце: в холодильник або льох.

Така капуста відмінно зберігається в холодильнику до літа, якщо вона у вас залишиться так довго

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *