Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
яблука будь-якого сорту, можна Антонівка;
вода, 100 мл;
цукор, за смаком.
У п’ятилітрову каструлю наливаємо 100 мл води, нарізаємо шматочками яблука і підігріваємо їх, періодично перемішуючи. Можна накрити кришкою і залишити тужити. Якщо є необхідність, додавайте воду і цукор, якщо яблука не солодкі.
М’яку масу розбиваємо блендером або протираємо через сито. Ставимо каструлю на повільний вогонь і уварюємо масу до густоти.
Деко застеляємо пергаментом і викладаємо яблучну масу, шаром 1.5 см. Ставимо в духовку і сушимо 3 – 4 години при температурі 160 градусів, з відкритими дверцятами. Якщо необхідно, пласт пастили можна перевертати.
Готову пастилу можна згорнути рулетом або нарізати шматочками, покласти в банку і зберігати в холодильнику