10 Вересня, 2025
Натуральний томатний сік на зиму, виходить дуже смачний за цим рецептом.

Натуральний томатний сік на зиму, виходить дуже смачний за цим рецептом.

Помідори вважаються поширеною овочевою культурою. Вони використовуються для отримання смачних соусів, кетчупів і паст. Крім того, без особливих зусиль можна заготовити ароматний і корисний томатний сік на зиму

Підготовка інгредієнтів

У складі томатного соку зосереджені всі корисні речовини, присутні в помідорах. Крім того, напій має приємний смак і аромат, будучи цінним джерелом вітамінів.

Умілі господині використовують кілька рецептів готування соку з томатів. Хтось отримує його класичним методом, використовуючи м’ясорубку. Хтось віддає перевагу застосуванню соковарки або соковижималки.

Залежно від обраного рецепта смакові властивості і склад напою можуть відрізнятися. Для прикладу, можна закатати сік томатів в чистому вигляді, не вносячи в його склад будь-які додаткові інгредієнти. Якщо є бажання отримати гострий смак і незвичайний аромат, слід застосувати такі добавки:

  • подрібнений перець;
  • корицю;
  • гвоздикові бутони і т.д.

Головне, щоб смак соку подобався вам.

Для приготування продукту варто використовувати ті овочі, які були вирощені на своєму городі чи куплені на ринку у перевірених постачальників. Обсяги соку визначаються сортовими особливостями, соковитістю і зрілістю плодів. У більшості випадків з 5 кг помідорів виходить близько 4 л свіжого соку домашнього приготування, який можна зберігати і використовувати в зимовий період.

Рецептура і покрокова інструкція

Класичний варіант помідорового соку на зиму має на увазі використання цукру і солі. Концентрація цих добавок вибирається за смаком.

Для початку слід ретельно промити овочі та відокремити великі екземпляри від дрібних: перші – подрібнюються, а другі – залишаються нерозрізаними. Плоди слід пропустити через соковижималку. Крім виділяючої рідини, слід використовувати і макуху, яка з’являється при пропущенні сировини через електричний прилад. Для цього потрібно віджати суміш за допомогою дрібного сита, придавлюючи її лопаткою або ложкою.

За допомогою простих дій і 15 хвилин роботи можна отримати додатковий обсяг смачного напою густої консистенції. Якщо прикласти більше зусиль, вдасться практично висушити макуху і віджати з неї всю рідину.

Свіжовичавлений продукт, отриманий за допомогою електрообладнання, змішується з масою, пропущеною через сито. Потім до складу додають сіль і цукор. Для 4 л напою потрібно взяти 4 ст.л. цукру і 2 ст.л. солі, для 1 л – 1 ст.л. цукру і 1 ч.л. солі.

Після цих маніпуляцій каструлю потрібно поставити на інтенсивний вогонь і довести вміст до кипіння. У процесі приготування зверху з’явиться світла піна – її не потрібно видаляти.

Далі напій проварюється на середньому вогні протягом 5-6 хвилин. Коли він закипить і пінка зійде, слід оцінити смак рідини і внести зміни до складу на основі індивідуальних переваг.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *