10 Вересня, 2025
Вони так і записані у моєму зошиті– найсмачніші помідори. Закриваю по 50 банок і завжди мало!

Вони так і записані у моєму зошиті– найсмачніші помідори. Закриваю по 50 банок і завжди мало!

 Скільки банок не закривай, їх завжди мало!

Розрахунок спецій даю на 1 л банку (увага, не на літр маринаду, а саме на літрову банку)

Інгредієнти:

  • 2 ст. л. цукру
  • 0,5 ст. л. солі
  • 1/3 ч. л лимонної кислоти
  • 1 зубчик часнику
  • 5 горошин чорного перцю
  • 2 горошини духмяного перцю
  • 1 лавровий лист

Приготування

Помідори, бажано сорту “Слива” і невеликі, помити, розкласти щільно по банках, залити кип’ятком, накрити кришками, залишити на 10 хв.

Далі цю воду з помідорів злити у каструлю, закип’ятити її і знову нею залити помідори на 10 хв. Тепер знову зливаємо воду, додаємо до неї сіль, цукор у потрібній кількості (рахуємо скільки у нас банок і множимо), ставимо на вогонь.

У кожну банку додати лимонну кислоту і спеції, залити киплячим маринадом. Закрити кришками, перевернути, накрити ковдрою, залишити до охолодження.

Для мене це найсмачніші мариновані помідори на зиму!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *