Тримайте рецепт чудової закуски (або випічки): смачна міні-піца на швидку руку!
Готується недовго, якщо тісто зробити заздалегідь, то процес значно прискориться. Інгредієнти прості і доступні кожному.
Ви можете внести і якісь свої нотки в начинку, додати те, що найбільше вам або вашій родині подобається! Як відомо, начинкою для піци може бути все, що є в холодильнику: підключайте свою фантазію. Сім’я попросить добавки цієї смачної випічки: доведеться ще не один раз приготувати ароматну випічку! Будьте готові і готуйте разом з нами!
Склад продуктів
Для тіста
вода тепла – 180 мілілітрів,
молоко – 180 мілілітрів,
сухі дріжджі – 1 столова ложка,
сіль – щіпка,
пшеничне борошно – 450-500 грам.
Для начинки
сосиска – 4 штуки,
твердий сир – 140 грам,
помідори – 1-2 штуки,
цибуля – 1 штука,
зелень, кетчуп і майонез – за смаком.
Смачна міні-піца для швидкого перекусу: покроковий процес приготування
Спочатку займемося тістом. Для цього в миску наллємо тепле молоко і теплу воду, додамо сіль і сухі дріжджі, все добре перемішати, щоб сіль і дріжджі розчинилися.
Всипаємо туди ж просіяне борошно і замішуємо м’яке тісто. Накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо на 30 хвилин, щоб підійшло.
Самі в цей час приготуємо начинку. Нарізаємо дрібно цибулю, тонкими скибочками ріжемо помідори.
Натираємо на грубій тертці чотири сосиски і твердий сир. Готове тісто ділимо на 6 частин.
Робимо соус: змішуємо кетчуп (улюблений) з майонезом – в яких пропорціях, вирішуйте самі.
Щоб тісто не прилипало до рук, долоні змащуємо рослинною олією. Деко теж змащуємо рослинною олією і кладемо на нього шматочки тіста, руками формуючи коржі.
Накладаємо начинку в такій послідовності: цибуля (притискаємо до тіста), кетчуп з майонезом добре розмазуємо.
Далі йдуть шари так: скибочки помідорів, натерті сосиски, сир. Все посипаємо зверху зеленню.
Деко ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин. Міні-піца готова