Такого оригінального пляцка я ще не пробувала! Поєднання продуктів тут таке осіннє, звідси пішла і назва!
Інгредієнти:
Коржі з гарбузом:
- 250 г гарбузового пюре (бажано з яскравого сорту , типу Хоккайдо)
- 3 яйця
- 1 склянка тростинного цукру
- 2 столові ложки ванільного цукру
- 1/2 склянки олії
- 1 і 1/2 склянки пшеничного борошна
- 2 чайні ложки порошку для випічки
- 1/2 чайної ложки соди
- 1/2 чайної ложки кориці
- дрібка солі
Яблучна маса:
- 750 г солодких почищених яблук
- 1 склянка води
- 1 аґрусове желе
Вершковий крем:
- 1 1/2 склянки вершків, 30%
- 2 чайні ложки желатину
- 1/4 склянки води
Спосіб приготування
Всі інгредієнти на тісто пиріжка повинні бути кімнатної температури. Яйця збити з цукром, додати пюре з гарбуза і олію, борошно просіяти з розпушувачами, посолити, додати корицю і з’єднати з гарбузовою масою.
Тісто вилити у форму, 21×25 викладену папером для випічки і поставити в духовку нагріту до 180*C. Випікати близько 35 хвилин .
Яблука очистити і нарізати кубиками, вирізавши насіннєві гнізда. Протушкувати на повільному вогні до тих пір, поки яблука не пом’якшаться і не почнуть розвалюватися. Залити воду, а коли почне пузиритися засипте сухе желе і перемішати, поки не розчиниться.
З бісквіта зрізати горбик і розкришити його, а на рівний корж викласти трішки загуслу яблучну масу.
Желатин замочити в холодній воді, а коли набрякне розчинити. Додати тонким струменем у вершки збиті до стану твердих піків. Желатин можна попередньо розвести столовою ложкою вершків, а потім об’єднати зі збитими вершками. Так приготований крем швидко розкласти по яблучній масі. Перед тим, як він сконцентрується, нанесіть на верх крихти гарбузового коржа, злегка притискаючи їх. Прикрасити гранатовими зернами.
Ось такий красивий та смачний пляцок “Осінній” у нас вийшов!
