Баночка такої заготівлі з’їдається за вечерею за лічені хвилини!
Простий склад, але як смачно виходить, ммм! Спробуйте і Ви – це справжня “виручалочка” в холодну пору року!
Інгредієнти:
На 3 баночки по 720 мл.
Капуста 1 кг.
Помідори 1 кг.
Цибуля 500 гр.
Морква 500 гр.
Болгарський перець 500 гр.
Олія 200 гр.
Цукор 2 ст. л.
Сіль 2 ст. л.
Лавровий лист 3 шт.
Чорний перець горошком
Оцет 9% 2 ст. л.
Приготування:
- Цибулю нарізаємо чверть-кільцями.
Моркву натираємо на тертці для “моркви по-корейськи“. - У каструлі розігріваємо олію і відправляємо обсмажувати цибулю та моркву. Смажимо до прозорості цибулі.
- Помідори необхідно очистити від шкірки та нарізати кубиком.
Очищаємо так: робимо надрізи, опускаємо в киплячу воду на 1 хвилину і перекладаємо в крижану воду на кілька секунд. Так шкірка очищається ідеально.
- Болгарський перець нарізаємо соломкою.
- Нарізані помідори та перець відправляємо в каструлю до овочів, перемішуємо, додаємо лавровий лист, чорний перець горошком.
Ще раз все ретельно перемішуємо та тушкуємо під кришкою 15 хвилин. - Шинкуємо капусту і додаємо до інших овочів.
Додаємо цукор, сіль, перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин. - За 2 хвилини до готовності додаємо оцет, перемішуємо та знімаємо з вогню.
- Розкладаємо салат по заздалегідь стерилізованих банках, закручуємо кришками, ставимо дном вгору, укутуємо в рушник і даємо повністю охолонути.
Взимку такі баночки справжні палички-виручалочки! Можна просто відкрити і з’їсти як салат, а можна додати в бульйон і зварити якийсь супчик нашвидкуруч! Обов’язково варто приготувати хоча б кілька баночок, вони обов’язково не раз виручать вас узимку