12 Вересня, 2025
Улюблена страва багатьох! Мачанка і деруни з білими грибами. Рецепт сметанно-вершкового соус.

Улюблена страва багатьох! Мачанка і деруни з білими грибами. Рецепт сметанно-вершкового соус.

Сьогодні у мене деруни з білими грибами. Гриби зробила в сметанно-вершковому соусі – це у нас називається – Мачанка.

Інгредієнти для Мачанки:

  • Гриби білі
  • Цибуля
  • Сметана 400 г
  • Вершки або молоко 300 г
  • Борошно 1 ст.л.
  • Сіль перець за смаком

Приготування:

Гриби відварити, добре промити. В каструлю з товстим дном підсмажити цибулю, додати гриби. Все протушкувати 10-15 хвилин. Додати сметанну заливку. Змішати сметану, вершки, борошно, добре збити вінчиком, вилити до грибів. Дати закипіти. Сіль,перець за смаком

Інгредієнти для дерунів:

  • 5 картоплин
  • 1 цибуля
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. борошно
  • 1 ст.л. майонезу
  • 3-4 зуб. часнику
  • Спеції.

Приготування:

Картоплю натерти на терці, так само цибулю, часник. Додати яйце, борошно, майонез (не обов‘язково), спеції за смаком. Випікати на сковороді з двох сторін. Деруни полити Мачанкою та смакувати! Це дуже смачно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *