Сьогодні у мене деруни з білими грибами. Гриби зробила в сметанно-вершковому соусі – це у нас називається – Мачанка.
Інгредієнти для Мачанки:
- Гриби білі
- Цибуля
- Сметана 400 г
- Вершки або молоко 300 г
- Борошно 1 ст.л.
- Сіль перець за смаком
Приготування:
Гриби відварити, добре промити. В каструлю з товстим дном підсмажити цибулю, додати гриби. Все протушкувати 10-15 хвилин. Додати сметанну заливку. Змішати сметану, вершки, борошно, добре збити вінчиком, вилити до грибів. Дати закипіти. Сіль,перець за смаком
Інгредієнти для дерунів:
- 5 картоплин
- 1 цибуля
- 1 яйце
- 2 ст.л. борошно
- 1 ст.л. майонезу
- 3-4 зуб. часнику
- Спеції.
Приготування:
Картоплю натерти на терці, так само цибулю, часник. Додати яйце, борошно, майонез (не обов‘язково), спеції за смаком. Випікати на сковороді з двох сторін. Деруни полити Мачанкою та смакувати! Це дуже смачно.
