12 Вересня, 2025
За рецептом моєї вуйни! Готую густу томатну пасту без багатогодинного уварювання. У готовому продукті ложка стоїть і не падає.

За рецептом моєї вуйни! Готую густу томатну пасту без багатогодинного уварювання. У готовому продукті ложка стоїть і не падає.

Спочатку пропустіть помідори через соковитискач.  Сік залиште в ємності на 1-1,5 години.

Як видно з фото вище та нижче,  сік розділився на гущу та чистий сік.

Гущу відокремте та викладіть в окрему ємність. Сік не виливайте.

Тим часом, поки стоїть сік, уваріть помідори, пропущені через соковитискач, на плиті на маленькому вогні протягом 1-1,5 години. Потім насіння пробийте занурювальним блендером, щоб вийшла однорідна маса.

Розкладіть томатну пасту по чистих баночках. Зверху залийте гарячою олією (при нагріванні почали з’являтися бульбашки) і закрийте кришками. Завдяки олії томатна паста не покриється пліснявою і стоятиме кілька років!

А сік, що залишився, можна просто випити або використовувати замість води під час консервування помідорів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *