12 Вересня, 2025
Один з улюблених рецептів. Така маринована цибуля “по- мексиканськи” з’їдається швидше м’яса.

Один з улюблених рецептів. Така маринована цибуля “по- мексиканськи” з’їдається швидше м’яса.

Сьогодні я готую одну з найбільш вдалих доповнень до будь-якого м’яса або риби – маринована цибуля “по-мексиканськи”. Існує величезна безліч рецептів цієї закуски і сьогодні я поділюся однією з наших улюблених.

Така цибуля готується дуже просто і швидко, а виходить ну дуже смачно! Хрустка, ароматна і соковита, вона завжди закінчується швидше м’яса, до того ж, і з оселедцем вона теж відмінно поєднується! Краще спробуйте і переконайтеся в цьому самі!

Нам знадобиться:
Цибуля червона – 4-5 шт. (середніх)
Лимон – 1/4 частина
Вода кип’ячена кімнатної температури – 200-250 мл (1 склянка)
Оцет 6% – 3 ст. ложки
Цукор – 1 ч. ложка
Сіль – 1 ч. ложка
Насіння коріандру – 1 ч. ложка
Часник – 1-2 зубчики
Чорний мелений перець – за смаком і бажанням
Покроковий рецепт приготування:
Очищаю і нарізаю півкільцями червону цибулю.

Нарізаю не сильно дрібно часник і кілька часточок лимона.

Цибулю відправляю в відповідний посуд, заливаю її кип’ятком і відкладаю на кілька хвилин в сторону.

Далі готую маринад: в склянці змішую кип’ячену воду кімнатної температури з оцтом, додаю сіль, цукор і коріандр в зернах. Добре все перемішую, щоб розчинилися сіль з цукром.

З цибулі зливаю воду і відправляю її в підготовлену банку або контейнер. Укладають цибулю, чергуючи її з часточками лимона і нарізаним часником.

В кінці, коли банка наповнена, додаю трохи чорного меленого перцю за смаком і заливаю цибулю маринадом.

Банку закриваю кришкою і відправляю в холодильник хоча б на 1 годину, щоб цибуля промаринувалася, але чим довше вона маринується, тим смачніша виходить

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *