Обов’язково спробуйте зробити таку барвисту, веселу заготовку на зиму за нашим рецептом.
Складові:
Помідори
Капуста
Солодкий болгарський перець – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Листя або корінь хрону.
Кріп.
Чорний перець горошком – по 6 шт. в кожну банку.
Лавровий лист по 1 шт. в кожну банку.
Маринад з розрахунку на 1,5 літра води:
Вода – 1,5 літра.
Сіль – 2 ст. ложки.
Цукор – 4 ст. ложки.
Оцет 9% – 4 ст. ложки.
Покроковий процес приготування маринованих помідорів
- Капусту нарізати тонкою соломкою. Солодкий болгарський перець нарізати дрібною соломкою. Моркву натерти на грубій тертці. Підготовлені овочі перекласти в глибоку ємність і ретельно перемішати. Ріпчасту цибулю нарізати кільцями.
- Банки заздалегідь простерилізувати зручним для Вас способом, а кришки прокип’ятити. На дно кожної банки відправити по одному лавровому листу, по 6 шт. чорного перцю горошком, листя хрону і кріп. Одним шаром викласти помідори. Потім зробити шар з овочів і кілець ріпчастої цибулі. Потім знову помідори. Так чергуючи заповнити банки до самого верху. Капуста за цим рецептом виходить хрусткою і дуже смачною.
- Заповнені банки заповнити кип’ятком до самого верху, накрити кришками і залишити на 15 хвилин. Через зазначений час злити з банок воду і залити ще раз кип’ятком і залишити на 15 хвилин. Злити з банок воду в каструлю.
- Маринад готується з розрахунку на 1,5 літра води. У каструлю відправити 2 ст. ложки солі, 4 ст. ложки цукру. Поставити на вогонь і з моменту закипання варити 3 хвилини. Потім влити 4 ст. ложки оцту 9%. Перемішати, дати прокипіти одну хвилину, а потім залити киплячим маринадом банки доверху.
- Банки щільно закрутити кришками, перевернути кришками вниз і огорнути теплою ковдрою до повного охолодження.
Така закрутка спокійно зберігається при кімнатній температурі.
Приємного апетиту і вдалих заготовок