Для тих хто любить баклажани, пропоную приготувати такий салат на зиму. У міру гостра закуска з’їсться з вашого столу швидко, а приготувати її зможе навіть кулінар початківець , складнощів вона не викличе.
Нам знадобиться:
Баклажани – 2.5 кг
Морква -1 шт
Гострий перець – 2 шт
Кріп свіжий – 1 пучок
Часник – 3 головки
Суха гірчиця в зернах -1 ч.л.
Чорний мелений перець -1 ч.л.
Червоний мелений перець – 0.5 ч.л.
Для маринаду
Вода – 500 мл.
Соняшникова олія – 300 мл
Оцет 9% – 100 г
Сіль – 2 ст.л.
Цукор – 100 г
Лавровий лист – 2 шт
Перець горошком чорний і запашний
Покроковий рецепт приготування:
Баклажани миємо, нарізаємо кубиком. Солимо злегка баклажани і залишаємо на 1 годину.
Далі приготуємо маринад. Для цього беремо глибоку каструлю, вливаємо в неї всі інгредієнти які вказані для маринаду.
Як маринад закипить, опускаємо в нього віджаті баклажани і терту на корейській тертці моркву. Проварюємо 20 хвилин.
В кінці додаємо приправи: подрібнений (ножем) часник, зелень, подрібнений гострий перець.
Все ретельно перемішуємо, кип’ятимо ще 5 – 10 хвилин.
Салат гарячим розкладаємо по заздалегідь підготовленим банкам. Перевертаємо догори дном і прибираємо під шубу до повного охолодження.
Зберігаємо в прохолодному місці.
Приємного вам апетиту!