нічого смачнішого не їла”. Баклажани, солодкий перець, пікантний аромат часнику, свіжа зелень, нічого кращого зараз не вигадаєш. Особливий вишуканий смак йому надає незвичайна заправка з додаванням спецій. І він так гарно виглядає на столі, тож ніколи не затримується!
Нам знадобиться:
Баклажани – 550 гр
Перець солодкий червоний – 1 шт.
Петрушка – пучок
Соняшникова олія для смаження
Заправка:
Соєвий соус – 2 ст.л
Соняшникова олія – 1 ст.л (у мене ароматна)
Сік лимона – 1 ст.л
Кунжут – 2 ч.л
Перець мелений – за смаком
Часник – 2-3 зубчики
Паприка – 0,5 ч.л
Цукор – 1-1,5 ч.л
Сіль за смаком
Покроковий рецепт приготування:
Беру 2 баклажани вагою 550 г. Частину шкірки зняла (смужками) і нарізаю їх брусочками. Баклажани солю і відставляю убік, але не для того, щоб видалити гіркоту. Навіщо пізніше розповім.
Тим часом довгою соломкою нарізаю червоний солодкий перець.
Пучок петрушки наріжу і подрібню кілька зубчиків часнику.
Хвилин за 10 повертаюся до баклажанів. Віджимаю їх. Ось стільки рідини з них вийшло. Я вирішила спробувати її. Спробувала! Жодної гіркоти в ній немає. Не раз дякую нашим селекціонерам за такі сорти.
А рідину я вилила, щоб вони золотаво обсмажилися. Крім того, промокну їх паперовим рушником.
Після цього полию їх олією, пару ложок вистачить. Перемішаю, щоб кожен шматочок у олії був.
І на суху гарячу сковороду їх викладаю. Смажу, верчу їх, намагаюся обсмажити з усіх боків. Рідину ми видалили, тому вони швидко стають золотистими.
Позолотилися, знімаю їх із сковороди. Викладаю перець і кілька хвилин просто прогріваю його, щоб він став м’який.
Готую заправку. Беру 2 ст.л соєвого соусу, 1 ст.л ароматної соняшникової олії (можна оливкову додати).
Додаю 1 ст.л соку лимона, можна оцтом замінити. І для більшої корисності кладу 2 ч.л кунжуту. Трохи перцю меленого додала.
Далі часник і можна трохи паприки. Цукор, друзі, обов’язковий, кладу його 1-1,5 ч.л. На сіль спробую, соєвий соус солоний завжди, але мало…
Збираю салат шарами, подобається мені його збирати. Баклажани, перець, петрушка, заправка І повторюємо. Салат під плівочку і в холодильник, хоча б на пару годин.
Такі салати дуже популярні. Ароматний та ситний, смачний та багатий на вітаміни.