14 Вересня, 2025
Нічого смачнішого не їла. Улюблений осінній салат з баклажанів. Мінімум інгредієнтів, але смак вас приємно здивує.

Нічого смачнішого не їла. Улюблений осінній салат з баклажанів. Мінімум інгредієнтів, але смак вас приємно здивує.

нічого смачнішого не їла”. Баклажани, солодкий перець, пікантний аромат часнику, свіжа зелень, нічого кращого зараз не вигадаєш. Особливий вишуканий смак йому надає незвичайна заправка з додаванням спецій. І він так гарно виглядає на столі, тож ніколи не затримується!

Нам знадобиться:

Баклажани – 550 гр
Перець солодкий червоний – 1 шт.
Петрушка – пучок
Соняшникова олія для смаження
Заправка:

Соєвий соус – 2 ст.л
Соняшникова олія – ​​1 ст.л (у мене ароматна)
Сік лимона – 1 ст.л
Кунжут – 2 ч.л
Перець мелений – за смаком
Часник – 2-3 зубчики
Паприка – 0,5 ч.л
Цукор – 1-1,5 ч.л
Сіль за смаком
Покроковий рецепт приготування:

Беру 2 баклажани вагою 550 г. Частину шкірки зняла (смужками) і нарізаю їх брусочками. Баклажани солю і відставляю убік, але не для того, щоб видалити гіркоту. Навіщо пізніше розповім.

Тим часом довгою соломкою нарізаю червоний солодкий перець.

Пучок петрушки наріжу і подрібню кілька зубчиків часнику.

Хвилин за 10 повертаюся до баклажанів. Віджимаю їх. Ось стільки рідини з них вийшло. Я вирішила спробувати її. Спробувала! Жодної гіркоти в ній немає. Не раз дякую нашим селекціонерам за такі сорти.

А рідину я вилила, щоб вони золотаво обсмажилися. Крім того, промокну їх паперовим рушником.

Після цього полию їх олією, пару ложок вистачить. Перемішаю, щоб кожен шматочок у олії був.

І на суху гарячу сковороду їх викладаю. Смажу, верчу їх, намагаюся обсмажити з усіх боків. Рідину ми видалили, тому вони швидко стають золотистими.

Позолотилися, знімаю їх із сковороди. Викладаю перець і кілька хвилин просто прогріваю його, щоб він став м’який.

Готую заправку. Беру 2 ст.л соєвого соусу, 1 ст.л ароматної соняшникової олії (можна оливкову додати).

Додаю 1 ст.л соку лимона, можна оцтом замінити. І для більшої корисності кладу 2 ч.л кунжуту. Трохи перцю меленого додала.

Далі часник і можна трохи паприки. Цукор, друзі, обов’язковий, кладу його 1-1,5 ч.л. На сіль спробую, соєвий соус солоний завжди, але мало…

Збираю салат шарами, подобається мені його збирати. Баклажани, перець, петрушка, заправка І повторюємо. Салат під плівочку і в холодильник, хоча б на пару годин.

Такі салати дуже популярні. Ароматний та ситний, смачний та багатий на вітаміни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *