14 Вересня, 2025
Я часто готую картоплю за своїм “фірмовим” рецептом: усі хто пробував, просто в захваті.

Я часто готую картоплю за своїм “фірмовим” рецептом: усі хто пробував, просто в захваті.

Готую так картоплю на всі свята, усі хто куштував, кажуть, що смачнішої ніколи не куштували, а готується дуже просто і зовсім не дорого.

Ось що нам знадобиться:
Картопля – 4 шт.

Запашний перець – за смаком.
Сіль – за смаком.
Лавровий лист – 2 шт.
Вершкове масло – 30 гр.
Сир – 50 гр.
Свіжий кріп.
Сметана – 1 ст.л.
Паприка – за смаком.
Часник – 2 зубчики.
Покроковий рецепт приготування страви:

  1. Картоплю добре промиваємо водою, кладемо в каструлю, заливаємо водою, додаємо запашний перець, сіль, лавровий лист і відварюємо до готовності.
  2. Відварену картоплю очищаємо від шкірки, розрізаємо вздовж на дві половини, якщо картопля велика то можна і на три частини і викладаємо на лист для запікання, застелений пергаментним папером або силіконовим килимком.
  1. У глибоку тарілку кладемо шматочок вершкового масла, додаємо сир натертий на дрібній тертці, дрібно нарізаний свіжий кріп і столову ложку сметани.
  2. Додаємо спеції паприку, сіль, чорний мелений перець, подрібнений часник і добре перемішуємо.
  3. Масу, що вийшла, наносимо на картоплю рівним шаром і прибираємо деко в духовку на 15 хвилин при температурі 190 градусів.
  1. Після приготування перекладаємо картоплю на тарілку та подаємо до столу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *